Geschiedenis

De geschiedenis van Herfst & Helder begint in Leiden, aan de Hogewoerd. Daar richtten de heren Herfst en Helder samen een lak- en vernisfabriek op. Zij werkten met kwaliteitsproducten, gemaakt met de beste grondstoffen.

De Herfst & Helder-fabriek kreeg al snel steeds meer naamsbekendheid. Zowel regionaal als landelijk werden heel wat grachtenpanden gekleurd met de verven en lakken van Herfst & Helder. Vooral de donkere kleuren waren favoriet, zoals groen, diepblauw en steenrood. Deze zogenaamde standverven waren maatgevend qua kleur en boden bescherming tegen alle weersomstandigheden. Herfst & Helder groeide in rap tempo en in de loop van de tijd werd de ruimte in Leiden te klein. Daarom verhuisde het bedrijf naar Lelystad.

Door de overname van de Delfzijlse Verffabriek Devefa en van Presto Verfindustrie in Groningen breidde het bedrijf fors uit. Ook Klaver verffabriek uit Rotterdam met het merk Allihol werd ingelijfd. Met meer medewerkers konden ze meer producten leveren en een grotere markt bedienen.

In 2009 wordt Herfst & Helder opgenomen in het familiebedrijf van Mol Coatings uit Rhenen. Om duidelijkheid te verschaffen verdwijnen alle fabrieksnamen en krijgen de verschillende producten, als merknaam, weer een nieuwe impuls. - De producten van Presto heten vanaf nu Petson Paints - De namen Desi en Desyntol van Devefa worden samengevoegd tot Desyntol - De lakken, beitsen en vernissen van Allihol, met de welbekende transparantvernis P1800, blijven zo heten. Dit alles onder de kwaliteitsvlag van Herfst & Helder. Herfst & Helder versterkt zich hiermee in de markt, waardoor dit puur Nederlandse kwaliteitsmerk zich moeiteloos aan de top handhaaft.

De bedrijfsculturen van Herfst & Helder en Mol Coatings sluiten nauw bij elkaar aan. Kwaliteit staat voorop, net als de interesse in nieuwe ontwikkelingen: vanaf december 2009 worden alle verven gefaseerd aangepast aan de regelgeving van 2010.